27 October 2013

GO PRO HERO3

Hai! Hai! Hai!.. bagaimana dengan hari anda.. Hari nih sangat best..sebab akak dapat satu lagi gift dari intan payung buah hati akak.. sapa lagi the one and only husband terchenta akak.. (kipas full blast dah nih)

disebab kan akak nih tersangat suka adventure dan activities  underwater (ye lah sangat!!!!) Addy telah memberi hadiah (kongsi sebenarnya) Camera Go Pro HERO3.. walaupun Hero 3+ baru launch awal bulan October baru nih tapi akak tetap memilih HERO 3 Black Edition nih.. kenapa??

Sebab HERO 3+ casing dia sangat nipis dan mudah pecah/retak.. seller tu bagi tau.. sebab kat obersea dah ramai pakai.. dan akak tengok memang HERO 3+ punya casing memang sangat nipis..nampak bezanya.. dan kelebihan HERO 3 nih boleh diving underwater sehingga 60 feet dan HERO3+ hanya 40 feet.. akak kan duyung laut dalam mesti nak dive lagi dalam.. walaupun hakikat akak hanya terapung di permukaan air je.. lemak tebal uols.. lemak kan lebih ringan dari air.. tatau?? sekarang udah tahu kan.. heheheh kelebihan HERO3+ adalah dia lebih wide angle dari HERO3

Camera nih memang dicipta untuk adventure.. dan quality dia sangat superb walaupun dia hanya sebesar kota mancis.. Harga pasaran ialah RM1500 tapi akak dapat RM1450 serta akak tambah Chest Strap dan Monopod serta SD Card Class 10 32GB dengan total belanja hangus RM1755.. harga bagi sebuah adventure memang sangat mahal... tapi demi kenangan akak paksa Addy beli jugak heheh.. lepas nih akak paksa Addy amik video akak pulak.. jangan dia nangis guling guling cukup!!!



Accessories dia sangat banyak rambang mata hokey.. segala mounting dia ada.. nak letak kat helmet, beskal, surfing board... accessories kalau yang Go Pro original memang agak mahal lah.. tapi hok 3rd party punya agak murah dan kualiti tetap sama.. tapi accesories dia tak perlu beli sekali gus boleh beli kendian sebab dia bagi pun banyak gak mounting nak letak kat atap kete? motor? kat mana akak beli? kat Sunway fb name Paradise HD Studio.. recommended seller..


Now i am happy wife.. berangan nak diving dengan paus dan duyung.. shark tamau..

Okey enjoy the video apa yang GoPro boleh buat dan uols mesti teruja...


Tak sabar nak jadi duyung or DUGUNG????


5 comments:

Muhammad Aizat Hasman said...

kat mana kedai ni?

Muhammad Aizat Hasman said...

kat mana kedai ni?

Muhammad Aizat Hasman said...

kat mana kedai ni?

Yus said...


Kedai kat PJ.. kalau nak tahu lebih lanjut sila ke facebook PaadiseHDstudio

https://www.facebook.com/ParadiseHDstudio

Yus said...

Paradise HD Studio