30 November 2013

HARAP MAAF YE KENGKAWAN

Baru hari nih akak dapat pegang komputer setelah balik bercuti dari krabi..dengan macam macam hal.. sedang bercuti my uncle past away.. (al fatihah) dengan redah banjir kat Trang Thailand nak pulang ke Malaysia.. dengan hujan renyai sepanjang we all kat krabi (hujan non stop tau)

Dengan nak renovate rumah nak cari quotation dan tukang renovate.. fuh!!! Dengan kawan akak bff dok asyik ajak  akak gi maldive (ko chop duit ke nok!!!!) baju akak pun tak keluar dari beg lagi.. packing akak rajin bab nak keluarkan balik mau makan seminggu or dua minggu or tahun depan? akak pesan kat laki akak nak pakai baju sila pakai baju dari dalam beg yek.. jangan selongkar almari..

This week akak will babysit my anak saudara dua orang (boys) sementara cuti sekolah dan mak ayah dorang bekerja.. so sesiapa yang komen or email akak tak sempat balas or laju macam dulu.. tapi akak try jugak balas kengkadang uols tanya peristiwa yang dah makan tahun.. akak nak cari balik info or apa apa yang berkenaan agak tak cukup masa yek.. tapi akak balas nyer.. cuma agak lambat sikit.. kalau dah 2 bulan tak terima reply sila email balik mana tau akak terlepas pandang kan (akak bajet akak glamer kakakakakak)..

Nak tahu cerita krabi??? nanti kan soon... harap sabar menanti.. akak sangat busy...

19 November 2013

TERUJA BERVACATION

Yeaa.. hari  yang di tunggu sudah tiba..esok bermula satu journey yang panjang ke utara malaysia.. akak tak plan pun nak ke sana.. tetiba bff akak yang banyak jelita dan banyak songenh suggest jom ke mandi laut.. hahahaha siap racun akak kata bawak kereta dari penang 4 jam.. taik dia 4 jam.. dia tak kira akak dari kl.. dari KL-Tepen-Hadyai-Krabi...

Memula hajatnya nak beli periuk kat Hadyai tapi dia kata alang alang moh lajak ke Krabi by Car.. cis.. alang alang apa akk tgk 355km dari hadyai ke Krabi.. lajak sangat lah tu... hilang kisah periuk hahahah

dua minggu lepas je planning semua nih.. bermula episode horror akak semenjak itu.. nak bilik murah tapi cantik dan ada pool.. nak ada towel bentuk swan anak gajak ketam badak? tiga malam akak sleepless taw.. setelah dapat bilik booking bagai.. kisah makan lak kat sana.. hampir hampir akak nak packing peti ais angkut sekali ke krabi..

Okey lah uols selamat bercuti.. nanti akak update perjalanan by car ke krabi yek..kalau akak rajin..alaaa uols mesti dah sampai laama dah kan.. akak baru terhegeh hegeh nak ke krabi..

Byee!!!!

01 November 2013

KASI CHANCE LAH!!!

Semenjak akak ada mainan baru nih.. jemput anak ke sekolah pun akak record..

Syabas rajin kan.. biasalah bende baru.. memang rajin.. tgk lah dah tiga empat bulan nanti.. memang jadi tempat biak spider lah..

Setiap hari perjalanan sehala ke sekolah Alli di Titiwangsa adalah kira kira 25 minit dengan naik moto.. naik kereta laju sikit tapi tang jem kat traffic light lebih kurang sama je masa kalau naik motor.. lagipun alli suka naik moto compare to kereta sebab dia kata boleh singgah banyak tempat.. amboi kemainnn kecik kecik sudah pandai singgah banyak tempat yek..

setelah akak lajukan dan perlahankan movement nih dapatlah satu video dalam 6 minit . Kalau uols rasa nak tgk kegigihan akak edit video nih silakan..sementara masih rajin ngeh ngeh ngeh